ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ActionAid

   Η ActionΑid είναι διεθνής μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και ανησότητας...
                                                                      
                                                                       
                                                                        ΙΣΤΟΡΙΑ
   
Η ActionAid ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ως μια καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση, με 88 υποστηρικτές που έγιναν ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και την Κένυα. Αρχικά η δουλειά της επικεντρώθηκε στην παροχή υλικής βοήθειας, όπως νερό, τροφή και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και στην εξασφάλιση εκπαίδευσης για τα παιδιά. Στην πορεία έγινε φανερό, ότι το να παρέχει μόνο είδη πρώτης ανάγκης, ανακουφίζει το πρόβλημα μόνο προσωρινά, ενώ δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αίτιες της φτώχειας που είναι η άνιση κατανομή δύναμης και πόρων.
                                                                  
                                                                   ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   Λειτουργεί από το 1998, αρχικά μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού. Σταδιακά, συμπεριέλαβε στις δράσεις της εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και τις αιτίες που το προκαλούν.

                                                                  ΧΩΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ
   Η ActionAid διεθνώς δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Αυστραλία, Σουηδία, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Μπουργκίνα Φάσο, Μπουρούντι, Καμπότζη, Αφγανιστάν, Κίνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός (Εκουαδόρ), Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία, Γκάμπια, Γκάνα, Γουατεμάλα, Γουινέα, Αϊτή, Ινδία, Λάος, Κένυα, Λιβερία, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Μυανμάρ, Νεπάλ, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Περού, Ρουάντα, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Τανζανία, Ουγκάντα, Βιετνάμ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε.


                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου