ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τι είναι ο ρατσισμός;

   Μέσα στην τάξη υπάρχουν λευκοί,μαύροι,Ασιάτες,παιδιά που φορούν γυαλιά,ξανθοί,κοκκινομάλιδες,ψηλοί και κοντοί.Υπάρχουν φανερές σωματικές διαφορές στους ανθρώπους.Όμως μπορούμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος είναι λιγότερο έξυπνος από τους άλλος επειδή το χρώμα του δέρματός του είναι διαφορετικό;Όχι βέβαια!Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες ιδέες είναι ρατσιστές.
   Ο ρατσισμός μπορεί να είναι πεποίθηση ενός μόνο ατόμου,αλλά επίσης ενός πολιτικού κόμματος ή ενός κράτους.Η Νότια Αφρική και οι Ηνωμένες Πολιτίες άσκησαν για καιρό επίσημο ρατσισμό,που χώριζε τους Λευκούς από τους Μαύρους.
   Οι άνθρωποι βασίστηκαν επί αρκετό καιρό στις διαφορές μεταξύ τους για να προσδιορίσουν τις φυλές και να πουν ότι μερικές ήταν ανώτερες από τις άλλες.Όμως σήμερα έχει αποδειχτεί ότι κάποιες φορές υπάρχουν περισσότερες γενετικές διαφορές ανά μεσα σε δύο ανθρώπους της <<ίδιας φυλής>> παρά σε δύο ανθρώπους <<διαφορέτικων φυλών>>.Ο λόγος;Κάθε άνθρωπος διαθέτει από 20.000 έως 25.000 γονίδια και από αυτά μόνο 4 καθορίζουν το χρώμα του δέρματος.
   Το συμπέρασμα είναι πως αυτός ο τρόπος να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους σε κάποια πλαίσια που τα λέμε <<φυλές>> δεν έχει καμία επιστημονική αξία.Δεν υπάρχουν φυλές,και όλοι οι άνθρωποι είναι μέρος του ίδιου είδους.
   Γι'αυτόν το λόγο μπορούν να σας μεταμοσχεύσυν χωρίς πρόβλημα την καρδιά ή το νεφρό ενός μαύρου, λευκού ή κίτρινου ανθρώπου.Αντίθετα,για τα μοσχεύματα δέρματος μοβ με ρίγες πρέπει να περιμένετε λιγάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου