Υλικα:
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη (η βούτυρο αν προτιμάτε, αλλά θα γίνουν πιο βαριές)
3 κουταλιές σούπας μέλι
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζάνι νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη). Μπορείτε
αν θέλετε να γίνουν πιο γλυκές να επιλέξετε κουβερτούρα γάλακτος.
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα
Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
Βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.
Πηγή: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/03/blog-post_447.html#ixzz3VUeuRxd9
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου