ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΑNAΚΥΚΛΩΣΗ

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η ανακύκλωση πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας σκέψη . Διότι ζούμε σε μία περίοδο που δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα προιόντα. Τη δυνατότητα αυτή μας την δίνει η ανακύκλωση, δηλαδή τα προιόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν όπως, χαρτί, πλαστικό κ.α. και οφείλουμε να τα προσφέρουμε.
Ανακύκλωση μπορούμε να κάνουμε όλοι οι άνθρωποι και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πραγματοποιήσουμε. Δυστυχώς όμως, πολλοί άνθρωποι αρνούνται να συμμετέχουν γιατί θεωρούν πως είναι κάτι δύσκολο και πολύπλοκο. Στην πραγματικότητα όμως είναι τόσο απλό!
Αρχικά, οι άνθρωποι πρέπει να ξεκινούν την ανακύκλωση μέσα από το σπίτι τους δηλαδή, να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα προιόντα σε μία διαφορετική σακούλα και να τα πετούν στον ειδικό μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με τις πράξεις που κάνει κάθε Δήμος, όπως φροντίδα των μπλε κάδων και εκδηλώσεις με θέμα την ανακύκλωση, αποτελούν τους πιο εύκολους τρόπους να προσφέρουμε.
Αλλά όταν χρησιμοποιούμε τη φράση '' κάνω ανακύκλωση για να προσφέρω '' , τι προσφέρω στα αλήθεια και σε ποιον. Αρχικά , με την ανακύκλωση των σωστών προιόντων , βοηθάμε να δημιουργηθούν νέα προιόντα χωρίς να προκαλέσουμε καταστροφή των δασών. Πρέπει να βοηθήσουμε το περιβάλλον με την ανακύκλωση, για να μας βοηθήσει και αυτό με τον δικό του τρόπο. Η ανακύκλωση οφείλει να γίνει τρόπος ζωής για να έχουμε μια καθαρότερη ατμόσφαιρα.

2 σχόλια: